torstai 2. toukokuuta 2013

St. Petersburg vuotaa

Aamulla aikainen herätys, häslinki lähtö ja rauhallinen bussimatka rajalle. Yllättävän nipeasti mielestäni pääsimme rajan ylittämään, joidenkin arvioiden mukaan n. 40 ihmisen seurueen yli vieminen vei vain 45 minuuttia.

Ajelimme Viipurin läpi, vaihdomme rahaa jännän miekkosen kautta ja kävimme kaupassa ostamassa vettä. Seuraavaksi suuntana Solne ja betel. "Timo Pankkonen", suomea opiskeleva veli veti meille kierroksen ja pääsimme hänen johdollaan kurkistamaan betelin sisuskaluihin.

Lopulta selvisimme hotelliimme, Ohtinskajaan. Huoneemme oli mukava yllätys ja aika luxus verrattuna joiden kuiden muiden huoneisiin. Osa sai onneksi vaihdettua huonetta vähän parempaan.

Söimme stroganoffit hotellilla, kuva siitä mössöstä myöhemmin tässä postauksessa. Sitten suntasimme kauppaan.

Kauppareissun jälkeen oli tarkoitus pelata korttia porukalla, mutta jostain syystä kylpyhuoneemme katto alkoi yhtäkkiä vuotaa. Siinä sitten juostiin ensin hakkaamaan ylänaapurin ovea, mutta sieltä ei kukaan avannut. Seuraavaksi suunnattiin respaan. Muutaman minuutin kuluttua umpivenäläinen viiksivallu ilmestyi ovelle, kurkkasi kylppäriin, sanoi jotakin venäjäksi ja lähti pois. Siinä sitten ihmeteltiin, että mitäs nyt.

Kohta saapui umpivenäläinen siivooja, joka kuivasi kylppärin lattian. Viiksivallu ilmestyi jossain vaiheessa takaisin, vaihtoi pari sanaa siivoojan kanssa ja lähti. Siivooja yritti minulle kovasti selittää jotakin kylppärin lattialla olevasta pyyhkeestä, mutta kielimuuri oli liian paksu ja korkea.

Vettä tippuu pikkuisen edelleen, mutta koska meitä ei täältä huoneesta pois siirretty, luotan siihen, että emme yön aikana huku. Hyvää yötä!






1 kommentti:

  1. En muistanutkaan kuinka pahalta tuo stroganoff näyttikään. :)

    VastaaPoista